Skip to main content
  

Referenties

Goudvink overbrugde GGZ wachtlijst

Sinds enkele jaren ben ik gediagnosticeerd met ASS (autisme dus). Ik dacht dat de diagnose voldoende was om bepaalde problemen in mijn hoofd helder te krijgen, maar nadat ik weggepest was op het werk en noodgedwongen naar een andere baan moest, had ik een terugval van jewelste. Ik besloot om toch weer aan te kloppen bij de instantie die mijn diagnose had gesteld, maar om voor gerichte hulp in aanmerking te komen, was er sprake van een wachtlijst van enkele maanden. Ik wilde echter niet verder wegzakken en kreeg via een oud-collega de tip om Wout te benaderen. 

 

Ik wist vantevoren dat Wout geen blijvende oplossing zou zijn voor mijn ASS, maar ik wilde ook niet verder wegzakken en echt in een nog zwaardere depressie raken. Er moest gewoon iets gebeuren en Wout kon mij daarmee helpen. Ik was dan ook eerlijk tegen hem en zei dat hij een soort 'overbrugging' voor me was. En hij accepteerde dat zonder enig probleem. Hij zou me helpen om door deze zware periode heen te komen. 

Tijdens de sessies heeft Wout zijn uiterste best gedaan om zich te verdiepen in ASS en geprobeerd om te kijken welke methoden mij rust konden brengen. Dit betekende dat we gewoon eens gingen zitten op een bankje op de Stratumsche Heide om te kijken naar de prachtige natuur, dat we door de bossen ploegden om diezelfde natuur weer anders te beleven of gewoon lange stukken liepen en praatten over van alles en nog wat. Maar vooral dat ik mijn ei kwijt kon zonder verdere oordelen van zijn kant. 

Wout heeft ervoor gezorgd dat ik deze zwarte periode in mijn leven heb weten te overleven. Dat ik niet huilend in bed moest blijven liggen, maar er beter op uit kon gaan. Hij heeft me geleerd wat anderen niet is gelukt en dat is hoe heilzaam beweging, al dan niet in de natuur, kan werken. Zo prikkelden de wandelingen bij de IJzeren Man die ik in mijn eentje deed - maar waar ik Wout nog regelmatig tegenkwam - om toch weer eens een keer te gaan zwemmen. En die natuur? Ik wilde meer zien en neem nu ook regelmatig de fiets om een lekkere toertocht te maken. Ik kan weer meer genieten en kan iedereen aanraden om hem te contacten op het moment dat het wat minder gaat. Het helpt! Echt!  Goudvink...

Kennismaken? Ja graag!

Referenties

 • ...en wie kreeg mij in beweging...

  Ik ben na de gebruikelijke omzwervingen (Basic-Fit abonnement 'met gratis energy drink refill' onzin, thuis trainen, rugbyen met een beroerde rug of sporten beoefenen die me compleet niet interesseerde zoals zwemmen) bij Wout terecht gekomen, nu zo'n vijf jaar geleden. 

  Hij kreeg binnen één les voor elkaar wat al die anderen niet lukte in jaren; me pushen en tegelijkertijd afremmen. Tot de max gaan in overzichtelijke tijdsblokken en daarna net zoveel aandacht voor het herstel. Want het lukte me prima om mezelf op te blazen, het was juist lastig om precies de juiste balans te vinden tussen gas geven, m'n lijf uit die comfortzone te duwen zonder mezelf te trakteren op blessures en bijkomend herstel. Want de dag na zo'n all-in training niet meer de trap op kunnen lopen klinkt ruig maar je schiet er natuurlijk fysiek, conditioneel en mentaal weinig mee op.

  Wout is een vakman pur sang. Zeer begaan, kundig en bovendien (vind ik zelf belangrijk): altijd nieuwsgierig en leergierig. Er zijn altijd wel nieuwe mogelijkheden en kansen. Of nu letterlijk of figuurlijk de zon schijnt of de hagel in je gezicht slaat: gaan met die handel!

 • Hooggevoelig...ik leef weer...

  Burn-out, ga wandelen met Wout!

  Na jarenlang het gevoel te hebben gehad over een lijn te balanceren gaf mijn lichaam in de zomer van 2022 aan dat het genoeg was. Ik had geen gevoel meer in 2 vingers, oorsuizen, rug en nekklachten en was daarnaast moe. Een vakantie zou vast helpen, zoals dat al vaker het geval was geweest. Alleen deze keer hielp die vakantie niet en nadat ik in oktober corona kreeg viel ik definitief van die dunne lijn af. 

  Ik kwam thuis te zitten, voelde me moe, lusteloos en vooral hulpeloos. Ik wist niet wat er met me aan de hand was, wel dat ik het niet alleen kon. Iemand moest me helpen! De bedrijfsverpleegkundige attendeerde me op het wandelen met een wandelcoach en via mijn oude buurman kwam ik bij Wout terecht.

  Wandelen met Wout voelde vanaf het begin goed. Een luisterend oor, iemand die je begrijpt en zaken laat inzien. Wout heeft een ‘rugzak’ vol met tools die hij op het juiste moment weet in te zetten. Hij geeft daarbij achtergrond info zodat ik onder andere mijn hoog gevoeligheid kon plaatsen. Een eigenschap waarvan ik wist dat ik die had maar deze als last zag. 

  Ik heb al wandelend door de natuur, waar Wout overigens met veel passie over kan vertellen, een heel proces door gemaakt. Waarbij ik eerst door een dal ben gegaan en daarna stapje weer stapje de berg op ben geklommen. Wout heeft dit proces op een hele prettige manier begeleid, wist precies wat op welk moment nodig was. Na 16 sessies voel ik me energieker, mijn lichamelijke klachten zijn nagenoeg weg en ik heb inzicht in wie ik ben, waar ik voor sta en wat belangrijk voor mij is. 

 • (on)bewust (on)bekwaam

  Na een lange periode van relatieproblemen en niet meer tot werken in staat zijn, kwam ik als zelfstandig ondernemer bij Wout terecht. Al snel stond het intakegesprek gepland. Wat me vooraf (en zeker ook achteraf) erg aansprak is dat de sessies plaatsvinden in de natuur. Dat is een wezenlijk en efficiënt onderdeel van de aanpak gebleken.

  Het eerste gesprek voelde meteen vertrouwd. Ik heb de sessies ervaren als zeer fijne wederkerige gesprekken waarin ik me gehoord en begrepen voelde. Wout is een goede luisteraar met kennis van zaken, begrip, takt en een gezonde dosis humor. Wout werkte erg uitnodigend en wist naadloos in te spelen op mijn hulpvragen. Waar voor mij het leven al een tijd behoorlijk mistig en rumoerig was, wist hij in mum van tijd tot de kern door te dringen. Wout bezit de kunst om op een fijne manier spiegels voor te houden, te relativeren, door te denken, door te vragen en richting te geven. Uit elke sessie kwamen inzichten, tips en adviezen waar ik direct mee aan de slag kon en welke ook direct effect hadden. Waar ik om vroeg, kreeg ik: praktische handvaten en inzichten richting een gezonde mindset met meer balans in het leven. Elke sessie was maatwerk. Dat is naar mijn idee uniek.

  Wout is een buitengewoon sympathiek persoon met een aanstekelijke kijk op het leven. Ik ben hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor me heeft betekend.

  Bart

 • ...moe zijn mag niet want ik moet door...

  In mei van dit jaar ging het niet goed met mij en zat ik tegen een burn-out aan. Dit was na een hele drukke periode op het werk; ik ging met mijn werk naar bed en ik stond ermee op. Dat is niet goed. Nooit gedacht dat dit mij zou overkomen, ik was toch een nuchter mens en bovenal een harde werker?

   Mijn manager raadde mij aan een coach te zoeken, waar ik eerst sceptisch tegenover stond. Echter, ik wist dat ik er iets mee moest doen, wilde ik niet nogmaals in een dergelijke situatie terechtkomen. Wout Delen kende ik al vanwege de runningtherapie die mijn dochter ooit bij hem had gevolgd. Ik heb hem gebeld en wij hebben een afspraak gemaakt. 

  Al wandelend hebben wij besproken wat er aan de hand was en hij heeft daarop een plan van aanpak voor mij gemaakt. Wij spraken af om acht wandelsessies te doen en dan te bezien of dat voldoende zou zijn. Voor het traject heb ik op zijn aanraden een notitieboekje bijgehouden waarin ik bijna dagelijks heb geschreven wat mij triggerde c.q. waar ik stress van kreeg. Dat hielp mij enorm, je schrijft het als het ware van je af. 

  Stapsgewijs kreeg ik handvatten van Wout hoe met dergelijke situaties om te gaan. Ik keek elke week weer uit naar onze wandelingen in de bossen, dat deed mij goed. Het ging met vallen en opstaan, maar langzaamaan kreeg ik weer vat op mijn situatie en leerde ik dealen met zaken die ik als lastig ervoer. Halverwege heeft Wout een verslag gemaakt van mijn progressie en zaken waar ik tegenaan liep.

  Na de acht sessies voel ik mij een ander mens; ik kan meer relativeren, kan zaken neerleggen c.q. terugleggen waar ze horen en ik heb geleerd hoe ik met een bepaald type mensen dien om te gaan. Achteraf bezien ben ik heel erg blij dat ik dit gedaan heb. Sowieso is wandelen in de natuur goed om je hoofd leeg te maken en helpt in een dergelijk proces. 

  Dus Wout, ontzettend bedankt voor je luisterend oor, je steun en goede tips. Ga zo door, ik zal je alleen maar aanbevelen.

  Mieke

 • Coaching onder het wandelen

  Mijn ervaring met Wout:

  Op 8 juni 2020 ziekgemeld ivm hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. 

  Huisarts zei: rust nemen.

  Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor voldoende beweging en een coachingstraject in te gaan. 

  Ik wilde geen standaard coaching

  waar je met een coach aan een buro met allerlei formulieren, tabellen, grafieken aan jezelf gaat werken. Ik wilde wat anders. Ik heb zelf de stoute schoenen aangedaan en ben gaan googlen. Toen zag ik een leuk filmpje van BoFit op youtube. Coaaching onder het wandelen. Mijn eerste reactie was: dit is echt iets voor mij. Twee vliegen in 1 klap: meer bewegen en tegelijkertijd gecoacht worden.

  Mijn werkgever en arbodienst HCC had ik ingelicht dat ik dit traject wilde ingaan. Beiden gingen hiermee akkoord.

  Op 24 augustus had ik mijn intakegesprek met Wout Delen, coach via BoFit. Het was een aangenaam gesprek. Ik benoemde mijn pijnpunten (de problemen waartegen ik aanliep tijdens mijn werk).

  Wout wist voldoende en ik voelde een klik met hem: tenminste iemand die mijn problemen begrijpt en mij hierin kan helpen. Afgesproken werd om 16 sessies te volgen.

  Na iedere blok van 4 sessies stuurde Wout een rapportage over de voortgang van het coachingstraject. Eerst naar mij ter goedkeuring en daarna naar mijn leidinggevende en arbodienst HCC.

  Gedurende het traject merkte ik dat ik steeds meer energie kreeg, me beter kon ontspannen en mijn stresslevel niet meer zo hoog was. Dat kwam door het wandelen en het toepassen van de ademhalingsoefeningen. Ik weet nu wanneer ik mijn rustmomenten moet nemen en dat doe ik dan ook, ongeacht hoe druk het op het werk is. Mijn gezondheid en mijn rust is nu belangrijker. 

  Wat mij ook zeer aansprak aan deze manier van coaching is dat je meer gaat genieten van de natuur. Wout wist me van alles te vertellen over de natuur, de vogels en de loslopende koeien die we regelmatig op ons pad tegenkwamen. Wout kon zich ook helemaal inleven in mijn pijnpunten op mijn werk en heeft me wat handvaten aangereikt hoe ik hier beter mee kon omgaan of hoe ik dit beter kon aanpakken.

  Mijn coachingstraject is een week voor de Kerst in 2020 positief afgerond. Ik voel me een heel anders mens; positiever ingesteld, rustiger geworden en maak me niet meer druk op mijn werk. Regelmatig maak ik nog gebruik van de ademhalingsoefeningen en goede tips van Wout. 

  Wout, bedankt voor je steun en hulp. Ik sta nu heel anders in het leven en kan de hele wereld weer aan.

 • Jessica

  Meerdere begeleiders wisten niet goed wat ze met mijn ‘probleem’ aan moesten en hoe ze mij konden helpen. Gelukkig kwam ik uiteindelijk bij Wout uit. In een aantal sessies heeft Wout mij het inzicht gegeven dat ik hooggevoelig ben en mijn huidige levensstijl tot overprikkeling leidde en daarmee chaos veroorzaakte in mijn hoofd. Voor mij vielen zaken eindelijk op zijn plaats.Door middel van afwisselende oefeningen in het bos heb ik inzicht gekregen in wat hooggevoeligheid met mij doet en hoe ik hier zelf veel beter mee kan leren omgaan. De eerste weken was dit erg intensief, omdat ik mij ineens heel bewust werd van wanneer ik hiermee geconfronteerd wordt in het dagelijks leven op mijn werk, thuis, een sociaal event, etc.
  Door de oefeningen van Wout leerde ik hier stap voor stap beter mee omgaan. Inmiddels heb ik het gevoel grip te krijgen op mijn leven. Wout noemt dat heel terecht de overgang van overleven naar leven. 
  Wout is helder in zijn communicatie en opdrachten, hij zet je aan het werk en aan het denken. Dit doet hij gedoseerd, zodat je ook de tijd hebt om het op te nemen en eigen te maken. 
  Wout, super bedankt voor je begeleiding en ik wens iedereen je coaching toe! 

  Groeten Jessica
 • Goudvink overbrugde GGZ wachtlijst

  Sinds enkele jaren ben ik gediagnosticeerd met ASS (autisme dus). Ik dacht dat de diagnose voldoende was om bepaalde problemen in mijn hoofd helder te krijgen, maar nadat ik weggepest was op het werk en noodgedwongen naar een andere baan moest, had ik een terugval van jewelste. Ik besloot om toch weer aan te kloppen bij de instantie die mijn diagnose had gesteld, maar om voor gerichte hulp in aanmerking te komen, was er sprake van een wachtlijst van enkele maanden. Ik wilde echter niet verder wegzakken en kreeg via een oud-collega de tip om Wout te benaderen. 

   

  Ik wist vantevoren dat Wout geen blijvende oplossing zou zijn voor mijn ASS, maar ik wilde ook niet verder wegzakken en echt in een nog zwaardere depressie raken. Er moest gewoon iets gebeuren en Wout kon mij daarmee helpen. Ik was dan ook eerlijk tegen hem en zei dat hij een soort 'overbrugging' voor me was. En hij accepteerde dat zonder enig probleem. Hij zou me helpen om door deze zware periode heen te komen. 

  Tijdens de sessies heeft Wout zijn uiterste best gedaan om zich te verdiepen in ASS en geprobeerd om te kijken welke methoden mij rust konden brengen. Dit betekende dat we gewoon eens gingen zitten op een bankje op de Stratumsche Heide om te kijken naar de prachtige natuur, dat we door de bossen ploegden om diezelfde natuur weer anders te beleven of gewoon lange stukken liepen en praatten over van alles en nog wat. Maar vooral dat ik mijn ei kwijt kon zonder verdere oordelen van zijn kant. 

  Wout heeft ervoor gezorgd dat ik deze zwarte periode in mijn leven heb weten te overleven. Dat ik niet huilend in bed moest blijven liggen, maar er beter op uit kon gaan. Hij heeft me geleerd wat anderen niet is gelukt en dat is hoe heilzaam beweging, al dan niet in de natuur, kan werken. Zo prikkelden de wandelingen bij de IJzeren Man die ik in mijn eentje deed - maar waar ik Wout nog regelmatig tegenkwam - om toch weer eens een keer te gaan zwemmen. En die natuur? Ik wilde meer zien en neem nu ook regelmatig de fiets om een lekkere toertocht te maken. Ik kan weer meer genieten en kan iedereen aanraden om hem te contacten op het moment dat het wat minder gaat. Het helpt! Echt!  Goudvink...

 • Runningtherapie maakt mijn hoofd leeg

  Mijn agenda zat eigenlijk altijd vol, nooit was er tijd over voor iets leuks: ik kwam nergens meer, mijn hoofd liep over. Ik wilde meer tijd voor mezelf, meer beweging, lekker naar buiten. Toen las ik op internet over runningtherapie en zo kwam ik bij Wout uit.Meteen voelde het heel vertrouwd.
   
  Daarnaast gaf Wout ook goede inzichten. Na een uurtje lopen was mijn hoofd echt helemaal leeg en voelde ik me fit en energiek, zowel fysiek als mentaal.
  Het was voor mij een hele stap om dit te gaan doen maar ben nu nog blij dat ik bij Wout voor runningtherapie heb gekozen.
 • Binnen 1 sessie was ik om

  Ik ben na de gebruikelijke omzwervingen (Basic-Fit abonnement 'met gratis energy drink refill' onzin, thuis trainen, rugbyen met een beroerde rug of sporten beoefenen die me compleet niet interesseerde zoals zwemmen) bij Wout terecht gekomen, nu zo'n vijf jaar geleden. 

   Hij kreeg binnen één les voor elkaar wat al die anderen niet lukte in jaren; me pushen en tegelijkertijd afremmen. Tot de max gaan in overzichtelijke tijdsblokken en daarna net zoveel aandacht voor het herstel. Want het lukte me prima om mezelf op te blazen, het was juist lastig om precies de juiste balans te vinden tussen gas geven, m'n lijf uit die comfortzone te duwen zonder mezelf te trakteren op blessures en bijkomend herstel. Want de dag na zo'n all-in training niet meer de trap op kunnen lopen klinkt ruig maar je schiet er natuurlijk fysiek, conditioneel en mentaal weinig mee op.

  Wout is een vakman pur sang. Zeer begaan, kundig en bovendien (vind ik zelf belangrijk): altijd nieuwsgierig en leergierig. Er zijn altijd wel nieuwe mogelijkheden en kansen. Of nu letterlijk of figuurlijk de zon schijnt of de hagel in je gezicht slaat: gaan met die handel!

 • Niek

  Ik kwam via via bij Wout terecht nadat ik met burnout verschijnselen thuis kwam te zitten. 

  Ik ben gaan zoeken naar een stukje begeleiding en via een kennis kwam ik op de pagina van Woutdoorsports terecht. Bij het lezen van zijn aanpak voelde ik meteen een connectie. De aanpak om bewegen met coaching te combineren stond mij erg aan. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek werd dit gevoel bevestigd.

   Wout had een plan opgesteld om eerst aan herstel te werken en daarna aan verder opbouw. De eerste fases waren dan ook vooral gericht op het herkennen van patronen en gewoontes. Wout liet mij op een praktische manier ervaren wat er gebeurt in bepaalde situaties. Ik vergeet nooit meer de eerste keer dat hij me tegen een berg op liet rennen zonder te zeggen hoe vaak en dat ik na een flink aantal keer dacht, misschien toch handig als ik niet al een dolle was begonnen. Dit was metaforisch voor hoe ik een aantal zaken in mijn leven ook deed. De focus was bij mij vooral gericht op arbeid/rust verhouding en prestatie/genieten en het accepteren van zaken.

  In de opbouwfase hebben we voornamelijk gewerkt aan de hand van een aantal technieken en methodes om patronen te doorbereken en structureel te veranderen.  Dit gebeurde steeds op een speelse manier door het ervaren van zaken door middel van sport en natuur. Uiteindelijk heeft dit er voor gezorgd dat ik nu beter mijn grenzen kan bewaken en een betere verhouding tussen inspanning en rust kan behouden. Daarnaast heb ik een aantal handvatten gekregen die me helpen om te herkennen en te handelen voordat dingen dreigen te escaleren.

  De trainingssessies met Wout waren zowel fysiek als geestelijk altijd een lekkere start van de dag en hebben ervoor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben.